جوجوبا با نام گیاه‌شناسی "سیموندزیا کینانسیس" درختچه بومی نواحی آمریکا بخصوص کالیفرنیا و مکزیک است. این مایع در ابتدا به صورت مومی زرد رنگ استخراج شده و پس از فرآوری به صورت روغنی به همان رنگ وارد بازار می‌شود.این روغنِ بدونِ بو، سرشار از ویتامینE، بِ کمپلکس، روی، سلنیوم، ید و... است. جالب این‌که روغن جوجوبا به ندرت باعث واکنش آلرژیک در افراد می‌شود.

رفع خشکی پوستِ بدن، صورت و کاسه سر

بافت و چربی حاصل از روغن جوجوبا با دیگر روغن‌های گیاهی متفاوت بوده و خواصی شبیه چربیِ تولید شده از سِبوم طبیعی پوست (غدد چربی پوست) از خود نشان می‌دهد.

زمانی‌که تولید چربی مورد نیاز پوست سر و بدن با توجه به شرایط زندگی و یا بالارفتن سن کاهش می‌یابد، پوست دچار خشکی و پوسته‌زدن شده و هم‌چنین پوست سر نیز دچار شوره شده و به خارش می‌افتد. با توجه به آن‌چه درخصوص بافت و نوع چربی روغن جوجوبا بیان شد این روغن جایگزین مناسبی برای چربی از دست رفته پوست خواهد بود.

این روغن با داشتن PH مشابه با PH طبیعیِ پوستِ صورت به تنظیم و کنترل آن کمک خواهد کرد. با توجه به این خاصیت و متعادل شدن PH پوست، می‌توان گفت که این روغن خاصیت تسکین‌دهنده و ضد التهاب داشته و از پوست شما در برابر نازک‌شدن و قرمزی محافظت می‌کند.

درمان آکنه

همان‌طور که گفته شد چربی این روغن گیاهی همانند چربیِ تولید شده سِبوم است درنتیجه این چربی سبک با تامین چربی مورد نیاز سطح پوست، از تولید بیشتر چربی در سِبوم جلوگیری کرده و یکی از نتایج این عمل مسدود نشدن منافذ باز پوست به علت تولید بیش از اندازه چربی و تجمع آن‌ها در این منافذ است. یکی از علل اصلی تولید آکنه، بسته شدن منافذ و تجمع چربی در زیر این منافذ است با حذف چربی اضافه عامل اصلی آکنه را نیز حذف خواهیم کرد.

قدرت پاک کنندگی بالا

روغن جوجوبا قدرت جذب بالایی داشته و آلودگی‌ها را در خود جذب و حل می‌کند. در صنایع آرایشی و بهداشتی از این خاصیت روغن جوجوبا بهره برده و از آن در آرایش‌ پاک‌کن‌های دوفاز به وفور استفاده می‌شود. هم‌چنین می‌توانید با آغشته‌کردن پنبه به این روغن آرایش صورت خود را پاک کنید. اما فراموش نکنید با توجه به خاصیت جذب آلودگی مولکول‌های این روغن حتما پس از پاک‌کردن آرایش خود با این محصول پوست خود را با شستشو دهنده‌ِی مناسب شسته و به‌درستی آبکشی کنید.

بهبود ترک‌های پوستی

روغن جوجوبا با دارا بودن بافتی شبیه چربیِ پوست به بهبودِ وضعیت ترک‌های ناشی از تغییر وزن و یا زایمان کمک کرده و سرعت رفع التهاب و قرمزی آن‌ها را افزایش می‌دهد. همچنین استفاده دائم از این روغن مغذی به جلوگیری از ایجاد ترک‌های جدید و بهبود حالت ارتجاعی پوست کمک می‌کند.

نگارنده :آ.غلامپور